Met ons ervaar je het beste van Malawi!

Goed georganiseerd, zonder het gevoel voor avontuur te verliezen. Persoonlijke aandacht en oog voor detail. Warme gastvrijheid gecombineerd met Nederlandse nuchterheid. Enthousiast en altijd bereid om nieuwe dingen te ervaren. Maar bovenal een enorme passie voor de Afrikaanse natuur en de mensen die hier wonen.

Is dat wat jij zoekt als je op reis naar Malawi wilt? Dan kijken wij er nu al naar uit om samen met jou nieuwe herinneringen te creëren!

Hoe onze liefde voor Afrika begon

Dilo en Hessel aan het Duluti meer in Tanzania

Dilo en Hessel in 2013 aan het Duluti meer in Tanzania

In februari 2013 leerden wij, Hessel uit Deventer en Dilo uit Bergen op Zoom, elkaar kennen tijdens een Eco & Wildlife studiereis naar Tanzania. Het klikte meteen op alle vlakken en tijdens een heel bijzondere reis, waren we stiekem al bezig om ons volgende avontuur te plannen.

We kregen de kans om na onze opleiding, twee maanden vakantiewerk te gaan doen op een lodge in Hartbeespoort Dam, Zuid Afrika. De eigenaar van die lodge, ook een Nederlander, vertelde ons dat het bedrijf eigenlijk al maanden dicht was, omdat hij geen geschikt management en ander personeel kon vinden. Terwijl wij ons bezig hielden met achterstallig onderhoud, zocht hij naar managers. Na een week of twee besloten we in overleg om de lodge een weekend te openen, vanwege een nationale feestdag in Zuid Afrika en bijbehorende potentiële gasten.

De bomen in Zuid Afrika hebben soms grappige namen

De bomen in Zuid Afrika hebben soms grappige namen

En het werd nog best druk ook! We hadden wel wat horeca ervaring, maar wisten verder helemaal niet hoe je een lodge met 26 bedden moest runnen. Terwijl letterlijk de eerste gasten de poort binnen reden, renden we nog rond met chocolaatjes voor op de kussens en zeepjes voor in de badkamers. Wat een chaos, gelukkig waren niet alle kamers volgeboekt… De gasten moeten natuurlijk door hebben gehad dat we geen idee hadden waar we mee bezig waren, maar het was een gezellig weekend. Met onze Nederlandse nuchterheid en gezond verstand, hebben we ons er doorheen weten te slaan.

Intussen was er nog steeds niemand anders aangenomen, dus werden wij (op eigen initiatief) gebombardeerd tot lodge managers. En schoonmakers, klusjesmannen, receptionisten, koks… Het was een achtbaan van gasten ontvangen, bedden opmaken, eieren bakken, lakens wassen, gras maaien, hekjes verven en na elke onweersbui een zwembad in vijftig tinten groen.
Het was hard werken, maar lachende gasten en positieve recensies maakten het allemaal de moeite waard.

Terug de Afrikaanse natuur in

De kleurrijke Maskerwever was een vaste gast in de lodge tuin

De kleurrijke Maskerwever was een vaste gast in de lodge tuin

Toch was er iets wat we bleven missen, namelijk de natuur. De lodge had een prachtige grote tuin en zelfs een stuk van bijna 20 hectare Afrikaans bosveld waar we al vrij snel meer dan honderd vogelsoorten hebben gespot, maar de wildlife waar Afrika zo beroemd om is, ontbrak.

Dit veranderde anderhalf jaar later, nadat we door hard werken het vertrouwen hadden gewonnen van de buurman. Hij is de eigenaar van het aangrenzende natuurreservaat en besloot de hekken tussen beide stukken land open te zetten. De bubbeltjes wijn (want echte Champagne hebben ze in Afrika niet) kwam meteen op tafel toen we zo volledige toegang kregen! Zelf konden we nu Game Drives en Bush Walks gaan organiseren en in samenwerking met de andere buren, een paarden manage, voegden we ook Horseback Safaris aan onze activiteiten toe.

Meer vrijheid en zelfstandigheid

Hessel en Dilo met een giraffe tijdens een safari te paard

Hessel en Dilo met een giraffe tijdens een safari te paard

Uiteindelijk werd er besloten dat wij ons volledig op het management van het natuur reservaat gingen richten. We kochten ons eigen ‘’bakkie’’ (pick-up wagen) met bankjes achterop om Game Drives te kunnen doen, vernieuwden onze afspraken met de buren van de manage om Horseback Safaris aan te bieden en we knapten tuinen en gebouwen op, zodat we ook daar accommodaties konden gaan verhuren. Later werd de manage verkocht, maar we hadden ondertussen voldoende vastigheid in bezoekersaantallen, dus we besloten om onze eigen kudde van elf paarden te kopen. Wat een droom die uitkwam!

We hebben ontzettend veel geluk gehad om op het goede moment op de goede plek te zijn geweest. In combinatie met je intuïtie volgen, doorzettingsvermogen en ‘’nee heb je, ja kun je krijgen’’ zijn we aanvullend op ons werk in het natuurreservaat onze eigen tour company 1 2 Travel Africa begonnen, om meer mensen dit speciale en veelzijdige continent te laten beleven.

Op road trip door Afrika

Kamperen in Afrika met onze daktent

Kamperen in Afrika met onze daktent

Halverwege 2019 kregen we het hartverscheurende nieuws dat de Zuid Afrikaanse overheid onze werkvergunningen niet wilde verlengen. Terug naar Nederland gaan, kwam niet eens in ons op, dus we gingen op zoek naar een nieuw thuis voor onszelf en 1 2 Travel Africa.

Zo begon op 29 augustus 2019 een geweldig avontuur. Samen met onze twee honden JayJay en Mocha, gingen we op een bijzondere Tourism Friendly road trip door Botswana en Zambia, om uit te komen in Malawi. Dit ‘’Warme Hart van Afrika’’ is het thuisland van onze vriend Howard en na jarenlang zijn verhalen gehoord te hebben, besloten we daar een nieuw leven op te bouwen. Er wordt in Malawi hard gewerkt aan natuurbescherming en de overheid wil ecotoerisme graag verder ontwikkelen, dus we zijn hier helemaal op onze plek.

We richten ons in Malawi op duurzame en authentieke reizen. Voor wie, net als wij, z’n eigen pad kiest en niet de massa volgt!

Wist je dat we regelmatig blogs schrijven? Zoals deze over de Big 5 redenen om naar Malawi te reizen.

We kijken er naar uit om elkaar hier in Afrika te zien!

Lees hier het interview met Dilo op Studiekeuzetop3.nl

Onze honden Mocha en JayJay genieten ook van het Malawimeer

Onze honden Mocha en JayJay genieten ook van het Malawimeer